Over mijAls kindje van 4 begon ik zelf met danslessen en ben daar nooit mee gestopt. Door de jaren heen heb ik altijd lessen klassiek ballet gevolgd en later modern-jazz, showdans en musical. Ik heb de klassieke vooropleiding gevolgd van de Royal Academy of Dance en heb de vier beroepsgraden (t/m Advanced 1) gehaald.  Een aantal jaar geleden besloot ik om zelf mijn liefde en passie voor dans te willen delen, niet alleen met kinderen en (jong)-volwassenen, ook met diegenen waarvoor dans wellicht minder vanzelfsprekend is. Vorig jaar heb ik mijn opleiding afgerond aan de Britse Royal Academy of Dance en in 2018 ben ik tevens afgestudeerd als docent Seniorensport (voorheen MBvO)  met de specialisatie Dans. Momenteel geef ik ook les aan de opleiding voor Senioren Beweegleider (SBL) in Tilburg.

In 2019 heb ik het Switch2Move Practitioner certificaat behaald om vanuit de stoel te werken met mensen met dementie, Parkinson en MS. Daarnaast heb ik bijscholingen gevolgd op het gebied van inclusiedans. Het is prachtig om te zien hoe deelnemers opleven en mee dansen. Er zijn geen kaders en beperkingen en iedereen doet mee. Ik zorg voor een veilige sfeer en de dansers doen de rest. Het mooie aan werken in inclusieve groepen is dat de creatie vanzelf ontstaat.

Omdat beweging vanuit de stoel mij heeft gegrepen, heb ik in 2020 het certificaat Stoelyoga behaald bij Stoelyoga Nederland. Deze vorm van yoga biedt niet alleen een inclusieve vorm van yoga maar is ook uitermate geschikt als ontspanningsvorm in een werkomgeving!


 Verantwoordelijk en verantwoord

Omdat dans in welke vorm dan ook een zowel fysieke als creatieve kant heeft, is het van het allergrootste belang dat de deelnemers op een veilige en prettige manier bezig kunnen zijn. Tijdens mijn lessen zie ik erop toe dat iedereen vrij kan bewegen en zich veilig voelt om dat te doen. Meer informatie vindt u in de algemene voorwaarden.   


Dommel Dans: de naam
De Dommel is een riviertje dat door Zuid-Oost Brabant stroomt. En dat is de regio waar mijn bedrijfje is gevestigd. Kenmerkend voor mijn lessen dans en beweging is het uitgaan van de 'flow': de flow van beweging, van energie, van ideeën.  

Ook dit komt terug in het logo: een doorgaande, cirkelende beweging met wat stiltemomenten. Om adem te halen of juist spanning vast te houden in het uitvoeren van een dans. Ik hou ervan om een dynamische les te geven en tegelijkertijd ziet u die dynamiek terug in de dans of bewegingen. Al het geleerde komt uiteindelijk terug in een creatie: de cirkel is rond.